Ženy a problémy s početím

 V dnešní době se čím dál více vyskytuje problém s otěhotněním, každý pátý pár má problém otěhotnět, tento problém se týká žen i můžu. I přesto, že neplodnost u mužů je častější než u žen, toto téma je rozebíranější spíše u žen. Je zde mnoho faktorů, které ovlivňují plodnost, za některé žena bohužel nemůže, ale jsou situace, kdy žena k plodnosti zrovna nepřispívá.
Pozitivní těhotenský test
Věk je velmi důležitým faktorem pro otěhotnění, ale mnoho žen si to neuvědomuje a myslí si, že budou navždy mladé a utečou fyziologickým změnám. Ideální věk pro první těhotenství se pohybuje mezi 20. a 32. rokem. Jenže ženy v dnešní moderní době se snaží ve všem vyrovnat mužům a mají potřebu dokazovat světu, co vše dokážou a budují kariéru, ve velmi častých případech upřednostňují kariéru nad rodinné hodnoty s tím, že na děti je ještě dost času. Proto se rozšířil nešvar pokoušet se otěhotnět až kolem 40. roku. Po 35. roce je šance na otěhotnění cca 20 % a po 40. roce dokonce kolem 5% a je výrazně vyšší riziko, že dítě bude mít vývojové vady.
Obezita či nadváha může být příčina nerovnováhy hormonů, která může úzce souviset též s nepravidelnou menstruací, tudíž tato nerovnováha může mít vliv právě na otěhotnění a je důležité navštívit odbornou pomoc.
Srůsty jsou jizvy mezi tkáněmi a orgány, které mohou být vrozené nebo se mohou vytvořit po operačních zákrocích jako např. odstranění slepého střeva, odstranění cyst a myomů.
Jiné nemoci mohou za nemožnost početí, patří mezi ně onemocnění štítné žlázy,diabetes mellitus (cukrovka), extrémně nízká tělesná hmotnost, nádory i pohlavní nemoci jako syfilis, kapavka, genitální herpes.
Stres, únava, vyčerpání, životní styl, cigarety, alkohol, drogy i to vše může mít vliv na otěhotnění.
Těhotenské břicho
Psychika je v tomto případě zlo, ačkoliv se to nezdá, tak právě ona může být jediným důvodem nemožnosti otěhotnět, přílišné soustředění se a fixace při pohlavním styku brání ženě se plně uvolnit a celý akt si užít. Čím více žena myslí na početí, tím menší je šance, že se zadaří. Mnoho žen se nechalo slyšet, že pokud se na dítě přestaly soustředit a skoro už ztratily naději, že by se mohlo zadařit, tak právě v tu chvíli otěhotněly.